Участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня

Участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня

Розбудовуючи власну державу, відстоюючи її суверенітет та територіальну цілісність від злочинних посягань знахабнілого путінського агресора, ми глибоко усвідомлюємо, що нині , як ніколи, особливо велике значення має піднесення патріотизму, національної самосвідомості, відродження духовності й культури. Виняткова роль у розв’язанні цього завдання належить дослідженням історії краю. 

Тому такими актуальними видаються мудрі слова, мовлені свого часу відомим істориком, уродженцем Козятинщини Володимиром Антоновичем, що «дивно жити в краї і не знати ні самого краю, ні його людності». Бо ж справжній патріотизм починається саме із виховання любові  до рідної землі, своєї малої батьківщини, пізнання її історії та сьогодення, чим успішно займається не одне покоління.

З цією метою здобувачі освіти Комаргородського вищого професійного училища групи №312 Руслана Тулуба та групи №306 Діани Чмихал під керівництвом викладачів Лідії Запопадної та Тетяни Гайдей  взяли участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня.

Неможливо знайти у минулому України якесь інше явище, яке б так глибоко і різнопланово вплинуло на історичну долю всього українського народу, як факт існування на території нашої держави «феномену звитяги і відданості» - українського козацтва. З початків козацтва і до сьогоднішнього дня, а, вочевидь, і на майбутнє, життя українців — «і мертвих, і живих, і ненарожденних», усієї нації з її минулим, сучасним і майбутнім, було, є і буде нерозривно пов’язане з козацтвом.

Як показали наші дослідження, що факт існування та традиції козацтва збереглися до наших днів в селах та містах Вінничини.

Вони – пам'ять минулого, на ґрунті  якого будується майбутнє прийдешніх поколінь.

Інші новини

ДО УВАГИ ВСТУПНИКІВ 2020 РОКУ
ДО УВАГИ ВСТУПНИКІВ 2020 РОКУ
Ми впевнені, що саме від тих, хто сьогодні опановує знання професійної( професійно-технічної) освіти, залежить майбутнє нашої країни. Учень, Здобувач, Студент, Слухач – це джерело…
День Захисника України
До Дня захисників та захисниць України                  З метою вшанування героїзму та мужності…