Скорботна пам'ять поколінь!!!

Скорботна пам'ять поколінь!!!

«Згадайте нас – бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно.»

Традиційно, в четверту суботу листопада, в країні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932 – 1933 р. р., адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються з болем у душі кожного небайдужого до подій того часу. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

З метою вшанування пам'яті жертв Голодомору, ознайомлення учнів з трагічним минулим нашого народу, бережного ставлення до історії своєї країни та національно - патріотичного виховання в Комаргородському ВПУ працівники закладу та здобувачі освіти о 16:00 годині у День пам'яті і скорботи вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання та долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті».

Бібліотекарем освітнього закладу - Побережною О. І. для здобувачів освіти було оформлено бібліотечну виставку на тему : «Голодомор – біль серця всієї України» та ознайомлено їх з історичним виданням «Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 р. р. в Україні. Вінницька область».

Вихователем - Кушнір А. Д. проведено виховну годину до Дня пам'яті жертв Голодомору на тему : «Пам'ять голоду, пам'ять серця. Схилимо голову у скорботі».

Викладач історії - Кучер С. В. провів тематичний урок - реквієм «Свіча пам'яті жертв Голодомору 1932 – 1933 р. р. », на якому було ознайомлено учнів з трагічними сторінками страшних подій української історії.

Інші новини

"Скажи - "НІ" булінгу!"
"Скажи - "НІ" булінгу!"
ер
Про підготовку училища до опалювального сезону 2020-2021 н.р.
Наказ