Тиждень кухарської професії проводився з метою підвищення інтересу здобувачів освіти до обраної професії,надання можливості здобувачам освіти для самовираження, як особистості. Виховання почуття відповідальності за доручену справу, почуття колективізму, підвищення рівня професійної підготовки та майстерності, розвитку творчої активності , поглиблення знань із сучасних виробничих технологій,мотивації до професійної діяльності, підняття престижу суспільно-значимої професії «Кухар», розвиток творчих здібностей ,виховання у здобувачів освіти почуття гордості обраній професії.
Тиждень розпочався із лінійки . Ведучі ознайомили присутніх з історією виникнення кухарської справи, її розвитком та новими традиціями української кухні, зачитали вірші,присвячені кухарям.
Програма тижня передбачала проведення конкурсу професійної майстерності. Здобувачі освіти груп 106, 203 та 316 групи позмагалися у майстерності фігурної нарізки з овочів та майстер –класу зі створення композицій, виготовлення овочевих букетів
Ярмарка –продаж страв проводилась з метою формування ціннісного ставлення до традицій приготування страв української кухні. Під час заходу здобувачі освіти показали вміння самостійно працювати, вдосконалювати професійні навички, уміння застосовувати теоретичні знання у практичних навичках, використовуючи сучасні технології кулінарної справи.
Згідно плану тижня відбувся теоретичний тур, де здобувачі освіти показали свої знання з технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, основ санітарії та гігієни, організації виробництва, охорони праці.
І наприкінець ми бажаємо всім, хто поєднав свою долю з такою творчою професією, здоров’я, наснаги, творчих злетів і великих успіхів в мистецтві кулінарії!