Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів

Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів

Щорічно 11 квітня, згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН, у світі відзначається Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів. Цю дату було встановлено на честь події 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору Бухенвальд почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

Цього дня весь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули у концтаборах, і Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли крізь жахіття нацистських катівень.

В бібліотеці Комаргородського ВПУ організовано тематичну виставку для ознайомлення здобувачів освіти з подіями далекого трагічного минулого.

Уклонімося мужності та світлій пам’яті людей, чиї життя несправедливо обірвалися за колючим дротом концтаборів. Наш праведний обов’язок – пам’ятати про борців за мир і кращу долю для свого народу.

Інші новини

Участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня
Розбудовуючи власну державу, відстоюючи її суверенітет та територіальну цілісність від злочинних посягань знахабнілого путінського агресора, ми глибоко усвідомлюємо, що нині , як…
"Скажи - "НІ" булінгу!"
"Скажи - "НІ" булінгу!"